Igen i år blev de Københavnske kanaler fyldt op med svømmeglade danskere og udlændinge som alle deltog i TrygFonden Christiansborg Rundt. Knap 4.000 glade vandhunde havde mulighed for at svømme 2 kilometer igennem kanalerne, en rute som startede og sluttede ved den sorte diamant, og lagde vejen forbi Nationalbanken, Børsen og naturligvis Christiansborg.

Er de 2 kilometer lige i overkanten, så er det også muligt at deltage i Krügers firemands-stafet, hvor hver deltager skal svømme 500 meter og derved dele turen op i 4.

Rent vand

København er en af de få byer med rent vand i kanalerne, og det skal naturligvis udnyttes og promoveres, og det formål tjener TrygFonden Christiansborg Rundt rigtig godt.

København har et fantastisk havneområde, hvor man midt i byen kan svømme i rent vand, og det giver svømmerne er en hel speciel oplevelse at svømme igennem kanaler og opleve København fra en anden vinkel.

Sikkerheden i top

Når der slippes knap 4000 svømmere løs i kanalerne, så har arrangørerne naturligvis et ansvar for at sikre alt forløber uden problemer og uden nogle uheld. Det formåede de at gøre på højeste niveau.

Svømmerne blev sendt afsted i heats med 5 minutters mellemrum for at undgå alt for meget traffik i kanalerne, og det blev til over 45 heats.

TrygFonden havde hele 29 livreddere på plads til at holde øje med deltagerne og hjælpe hvis nogle skulle komme i problemer. Det blev heldigvis en rolig dag for de mange livreddere der dog måtte hjælpe et par nye åbenvand svømmere, nogle af de nye svømmere blev lidt overrasket over hvordan det er at svømme i åben vand og specielt med en våd dragt på som godt kan trykke lidt på brystkassen, det kan gøre det svært at holde ens puls under kontrol. I de tilfælde var livredderne hurtig til at hjælpe og få svømmerne ud af vandet uden problemer.

Alle kan deltage

Den ældste deltagere ved TrygFonden Christiansborg Rundt var hele 80 år gammel, men klarede alligevel de 2 kilometer i en tid af 54 minutter og 18 sekunder og blev dermed kåret som den hurtigste i sin aldersgruppe.

Den tidligere parasvømmer John Petersson som har vundet hele 15 paraolympiske medaljer, deltog også i turen rundt om Christiansborg, og som en af de nyere til åbenvands svømning blev han også overrasket over hvor hårdt det kan være. Det tog knap 35 minutter for den tidligere Paraolympiske mester at gennemføre de 2 kilometer.

Der er i sandhed plads til alle, og eventet er ved at udvikle sig lidt til en fest i Københavns gader og kanaler der begge blev fyldt med tilskuere og svømmere. Lidt bedre vejrforhold havde nok også gjort sit til at eventet forløb bedre. Men de mange svømmere klagede ikke over at der både var regn og solskin på ruten.

LEN Europa Cup

I og med det er en åbenvands konkurrence, så afholdes der en afsnit af den Europæiske LEN Europa Cup som består af 34 af Europas bedste åbenvands svømmere som konkurrer over 6 afsnit, heraf 1 af dem i København.

Der var 6 danskere til start i konkurrencen hvor de skal svømme 6 kilometer, altså 3 gange rundt om Christianborg.

De danske svømmere var med på et wildcard som en mulighed for at lære at præstere på den internationale scene og forhåbentlig på et tidspunkt blive klar til at konkurrer ved OL.

Den bedste dansker var Lærke Toft Ruby som sluttede på en flot sjette plads for kvinderne.