Hen over sommeren er der blevet valgt en række nye danskere ind i den danske boksnings Hall of Fame, en gammel legende kan igen kalde sig Mester, og en tidligere mester indstiller karrieren.

Super-Brian i Hall of Fame

Den danske bokselegende som vandt hele 49 kampe i træk inden han tabte sin første kamp, er for nyligt blevet stemt ind i den Danske Hall of Fame. Han trådte for alvor ind på den internationale bokse scene ved OL i Barcelona i 1992, hvor han vandt en flot bronze medalje, og derefter gik hele 49 kampe i streg uden et nederlag, indtil han noget overraskende tabte på hjemmebane mod Amerikaneren Dicky Ryan.

“Boksebamsen” der var kendt som lidt af en showman med nogle hårde slag og god teknik formåede at vinde 2 verdensmesterskaber inden for forbundene IBO og IBC.

Hans største kamp kom i 2001 hvor han boksede mod Mike Tyson i hvad nogle mener er den største kamp på dansk grund af nyere dato, men Super-Brian kunne ikke hamle op med den stærkt slående Mike Tyson og måtte se sig slået for anden gang i karrieren.

Han instillede karrieren i 2002, men gjorde noget overraskende comeback i 2011 da Evander Holyfield kom på besøg, det var desværre nok mest en Show-kamp hvor bokse niveauet aldrig kom tilbage på de gamle højder.

Super-Brian er nu helt fortjent en del af dansk boksnings Hall of Fame.

Lille Legende Mester igen

Den Filippinske bokser Manny Pacquiao kan igen kalde sig mester efter at have besejret den Argentinske bokser Lucas Matthysse i kampen om weltervægt titlen i bokseforbundet WBA. Det var hans største kamp siden den tabte titel kamp mod Floyd Mayweather Jr. tilbage i 2015.

Kampen blev bokset i Malaysia, foran 15.000 tilskuere og blev ligeledes vist på per-per-view i USA. Kampen var naturligvis ikke lige så stor som kampen mod Floyd Mayweather, men det var også en ganske populær kamp hos diverse spil udbydere. Flere bookmakere tilbød interessante spil muligheder på kampen som for eksempel Unibet race betting(in Danish) der havde gode spil muligheder.

Det var en kamp i rigtig højt tempo med en aggressiv Manny Pacquiao der hele 2 gange havde Lucas Matthysse i gulvet inden dommeren i syvende runde valgte at stoppe kampen efter at Lucas var en tur i gulvet for tredje gang.

Manny Pacquiao var selv overrasket over at han vandt på KO, noget der ikke sker så tit for den lille og hurtige Filippiner.

En Britisk kæmpe sig stop

David Haye har valgt at indstille karrieren i en alder af 37, det oplyser han på sin hjemmeside, og derved bliver det et endeligt farvel til en bokser som har haft et par svære år i slutningen af sin karriere.

David Haye vandt som den første britiske bokser de tre VM-bælter i cruiservægt, en præstation som virkelig viser den styrke han besad i hans vægtklasse i startens af hans karrier.

i 2011 satte David Haye alle sine 3 bælter på spil i en top kamp imod Vladimir Klitschko i en kamp der blev set af 500 millioner mennesker verden over, desværre gik David Haye skadet indtil kampen, og han tabte kampen efter en enstemning fra dommerne.

Efter kampen mod Klitschko boksede David kun 5 kampe mere på 7 år, og han tabte 2 af dem, inden han fortjent trak sig tilbage efter en værdig karrier.