Vi nærmer os starten på den nye NBA sæson, hvor Golden State Warriors stadig må siges at være favoritter, men der er vel 4-5 hold, der reelt kan udfordre Warriors i kampen om NBA-trofæet, hvor et af de hold er LA Lakers med LeBron James.

Den nedenstående Power Ranking er baseret på sidste års performance, nye ankommende spillere, og mistede spillere.

1. Golden State Warriors

Ja, det kommer nok næppe som en overraskelse for nogen, at Golden State Warriors indtager en førsteplads. De har hentet en motiveret DeMarcus Cousins, også kendt som “Boogie”, hos Pelicans, på en 1-årig kontrakt, så han har brug for at virkelig vise sig frem hvis han vil sikre sig en stor kontakt næste år. Boogie har været en NBA All-Star fra 2015 til 2018, så det er altså ikke en hvem som helst de allerede stærke Golden State Warriors har hentet.

De har sagt farvel til Nick Young og JaVale McGee, og det er ikke nogle store tab. De to har nemlig til sammen startet 23 kampe for Golden State Warriors sidste år.

Golden State ligger tungt på første pladsen, og det er svært at se hvilke hold, der kan vælte krigerne af tronen.

2. Houston Rockets

De var lige ved at slå Golden State Warriors sidste år i konference finalen, indtil Chris Paul blev skadet i 5. kamp. De må betragtes som den største udfordre til NBA-trofæet.

Desværre har Rockets sagt farvel til Trevor Ariza og Luc Mbah a Moute. Specielt tabet af Trevor Ariza kan vise sig at koste dem dyrt i kampen om mesterskabet. Som erstatning har de hentet James Ennis, en yngre spiller de kunne hente på en billigere kontrakt, end hvad de skulle betale Ariza. Ennis er også en stærk 3 points skytte, dog ikke nær så god eller erfaren som Trevor Ariza.

Hvis Chris Paul kan genvinde sin form efter sin skade, og P.J. Tucker kan forsætte sin gode 3 point skud, så kan Houston Rockets udfordre Golden State Warriors.

3. LA Lakers

Et hold med LeBron James må altid betragtes som en stærk udfordrer til titlen. Det må de fordi LeBron James, som af nogen betragtes som den bedste spiller gennem tiden, har været i hele 9 NBA finaler, hvilket er mere end nogen andre.

Nok om LeBron, fordi LA Lakers har også forstærket sig med andre spillere, i form af Michael Beasley, JaVale McGee, Rajon Rondo and Lance Stephenson. Specielt Rajon Rondo er en spiller, der kan komme ind og gøre en stor forskel og supplementer LeBron godt.

Det bliver sjovt at se, hvordan LeBron kommer til at spille sammen med de yngre spillere Lonzo Ball, Brandon Ingram and Kyle Kuzma, specielt taget i betragtning af LeBrons ønske om at spille sammen med mere rutineret spillere, der giver ham en større chance for at vinde trofæer nu.

LA Lakers er langt fra et komplet hold, men de har sammensat et rigtig fornuftigt hold med en god række 3 points skytter som sammen med LeBron burde give holdet et stort offensivt løft. Når LeBron James i sin niende NBA finale i træk, det må tiden vise.

4. Oklahoma City Thunder

Carmelo Anthony er endelig ude af Oklahoma, og det er de nok meget glade for! Han fik aldrig den indvirkning på holdet, som fansene havde håbet på, og det var nok til fordel for alle, at han smuttede. Oklahoma står nu stærkere, og med Andre Roberson tilbage i fulde omdrejninger efter sin skade, samt den tilbagevendende Paul George, så har Oklahoma City lige pludselig et rigtig farligt hold, der kan spille med i toppen af konferencen.

Konklusion

Det kunne meget vel ligne endnu et trofæ til 3 points skytterne fra Golden State Warriors, men det bliver vi først meget klogere på i playoffs.