Danmark har flere gange søgt om at få lov at holde VM i Ishockey for herrer, og 2018 blev så året hvor vi fik lov. Det ledte til fyldte arenaer, når det danske hold skulle spille, og selvom det resultatmæssigt ikke nødvendigvis blev den overraskelse, som danskerne havde håbet på, blev arrangementet en kæmpe økonomisk succes for det Danske Ishockey Union.

Danskerne var vilde med VM og da Danmark spillede den meste sete ishockeykamp på dansk TV, da de spillede mod Letland i kampen om at gå videre til kvartfinalen. Det formåede de danske herrer desværre ikke, men alligevel var det en flot præstation.

Dansk VM

Danmarks Idræts-Forbund jubler også over det store overskud, og over den generelle succes som DIU havde ved at afholde verdensmesterskabet i Danmark.

At holde et så stort og flot VM på dansk grund har givet god eksponering til dansk idræt og Danmark generelt. Derfor er det vigtigt, at mesterskabet blev afholdt med så stor succes, så det reflekterer godt på hele idræts-Danmark.

Overskuddet

Dansk Ishockey Union kommer til at få et overskud i omegnen af 13 til 14 millioner kroner efter at samarbejdspartnerne har fået deres bid af kagen. De skal nemlig dele overskuddet med partneren Infront, som var rådgiver ved afviklingen af mesterskabet, ligesom Infront også stillede en underskudgaranti i tilfælde af, at mesterskabet ikke skulle forløbe som forventet.

De mange millioner skal gå til at øge udviklingen af ishockey herhjemme i Danmark, og der er stort pres på DIU for at forvandle pengene til en bedre union.

Det er vigtigt, at DIU nu formår at lokalisere de punkter, der virkelig skal styrkes økonomisk og som skal kunne hjælpe dansk ishockey med at udvikle sig i de kommende år. Det er en unik mulighed for DIU til virkelig at sætte gang i udviklingen af dansk ishockey, men det kommer til at kræve hårdt arbejde.

Dansk og international interesse

Det blev til en sand folkefest, da gaderne i Herning og København blev fyldt med ishockeyglade fans, der alle tog del i den store fest. De danske VM-kampe blev overværet af ikke mindre end 525.000 danskere i København i Royal Arena og Jyske Bank Boxen i Herning.

Kampene blev vist i over 160 lande og blev set af knap 1.3 milliarder seere verden over. Det er naturligvis en sport, der trækker mange seere fra de Canada, Rusland og USA som er tre store lande med mange indbyggere og en rig ishockey-historie.

De Danske spillere elskede det

Det var naturligvis en kæmpe oplevelse for de danske spillere at bære den røde og hvide uniform foran en fyldt arena i Danmark.

De store stjerner på det danske landshold spiller til dagligt i NHL, hvor der ofte også er udsolgte arenaer, men som flere af dem udtalte sig i forbindelse med slutrunden, så fik de stadig gåsehud af at løbe ind i Jyske Bank Boxen.

De danske spillere løb ind til Kim Larsens “Vi der dem”, en sang som nok for evigt vil have en helt speciel betydning for de danske spillere.

Første dansker vinder NHL

I samme år hvor Danmark afholdt VM i ishockey for første gang, vandt en dansk spiller også NHL-trofæet for første gang. Lars Eller vandt nemlig Stanley Cup sammen med Washington Capitals. Det betød også, at Lars Eller desværre gik glip af VM, men det fortryder han nok ikke.